Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Büyükşehir Meclis Toplantısında CHP'liler toplantıyı terk etti

Büyükşehir Meclis Toplantısında CHP

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantısında sivrisinekle mücadele için verdikleri önerge oy çokluğu ile reddedilince, CHP’li üyeler toplantıyı terk etti.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dün yapılan olağan genel kurulunda gerginlik yaşandı.
Meclise ek gündem maddesi olarak sivrisinek ile mücadelenin büyükşehir mi yoksa ilçe belediyeler tarafından mı yapılacağı konusunda CHP Grubu tarafından verilen önerge AK Partili üyelerin oy çokluğu ile ret edildi.
AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin ile CHP Grup Başkan Vekili Ahmet Özkoca arasında başlayan tartışma büyüdü. Meclis Başkan Vekili Ekrem Pehlivan’ın ise CHP’li üyeleri yerlerine oturmaları konusunda uyarıları üzerine, hiçbir ek önergesinin kabul edilmediğini belirten CHP Grup Başkan Vekili Özkoca, “Her şey sayısal çoğunluğa dayanarak reddedilirse bizim burada bulunmamızın hiç bir anlamı yok” diyerek arkadaşlarını salon dışına davet etti.
AK Partili üyelerin siyaset yaparak önergelerini bilinçli olarak reddettiklerini ileri süren CHP’li Belediye Başkanları ve meclis üyelerinden oluşan grup salonu terk ederek basın toplantısı düzenledi. CHP Grup Başkan Vekili Ahmet Özkoca, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde demokratik koşulların oluşmadığını öne sürdü.
CHP ve MHP’li grupların sundukları önergelerin oy çokluğu ile kabul edilmemesini eleştiren Özkoca, AK Partili üyeler tarafından siyaset yapıldığını ifade etti.
Meclis salonunu terk ettikten sonra grup adına konuşan Edremit Belediye Meclis Üyesi ve CHP Grup Başkan Vekili Ahmet Özkoca, “Bugün özellikle Grup Başkan Vekilleri Birol Şahin arkadaşımızın işaret etmesi ile gündeme alınması dahi reddediliyor. Bunlar gündeme alınsın, tartışılsın. Komisyona havale edilsin, eğer yasal olmayan yanlış bir durum var ise reddedilsin. Ama burada bizim daha gündeme bile alınmadan önergelerimiz reddediliyor. İşte burada siyaset yapılıyor. Hizmet beklemek siyaset yapmak değildir. Bizim grubumuzdan gelen tekliflerin reddedilmesi siyaset yapmaktır. Usul açısından buna tamamen karşıyız. Onların tekliflerine biz tamamen nezaketen görülmesi için oy veriyoruz” diye konuştu.
Meclis gündeminde reddedilen bir diğer konunun ise Altınoluk Belediyesi eski binası olduğunu açıklayan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, yargıda olan bir konuya bütçe ayırmanın yanlış olduğunu ifade etti.
Saka konuşmasında şunları söyledi. “Valilik devir tavsiye komisyonunda Altınoluk Belediyesi’nden kalan hizmet binası Büyükşehir ve Edremit Belediyesi tarafından ortak kullanılması için görüşmeler yapıldı. Altınoluk Belediyesi binası için daha sonra Valiliğe verdikleri önerge ile burayı Edremit Belediyesi elinden alarak Büyükşehir uhdesine verdiler. Bunun üzerine bizde şunu dedik. Bunu yaptığınızda biz nasıl hizmet edeceğiz. Bunun üzerine yargıya başvurduk. Yargıda olan bir konunun bütçeden pay alması kadar saçma bir şey olamaz. Ben Edremit Belediyesi olarak ona yargıda olduğu için bütçeden pay ayırmıyorum.” dedi.
Sivrisinek ile mücadelenin başlatılması gerektiğini kaydeden Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Sinekler şimdi larva döneminde olup mücadeleye şimdiden başlanması lazım. Ancak mücadeleye henüz başlanmadı. İlçe belediyesi olarak biz mi yapacağız, yoksa büyükşehir belediyesi mi yapacak. Eğer şimdi başlarsak bir liralık mücadele yapacağız, geciktirilirse yazın uçar hale gelenlere 10 liralık mücadele yapmak zorunda kalırız. Biz bu mücadelenin ilçe belediyeleri mi yoksa büyükşehir belediyesi tarafından mı yapılacağını öğrenmek için önerge verdik. Ancak toplumu ilgilendiren bu önerge oy çokluğu ile reddedildi.” dedi.



Anahtar Kelimeler:
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı